Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Volejbalová posila – Daniel Holiš Muži

Volejbalová posila – Daniel Holiš

Jak jsme již avizovali, tak nejnovější posilou našeho klubu Volejbal Ostrava s.r.o. se stal Daniel Holiš, se kterým jsme připravili následující rozhovor.

1. Jaké byly tvoje volejbalové začátky? (v kolika letech a kde jsi začal a proč zrovna volejbal)
S volejbalem jsem začínal už jako malé dítě, jelikož oba rodiče (mamka závodně) volejbal hráli. Chodíval jsem se dívat na jejich zápasy a tam jsem si začal pinkat o stěnu apod. S nějakou soutěží jsem začal na základce v Odrách (myslím si, že to bylo v páté třídě). Současně jsem hrál (snad jako každý kluk) fotbal, ale ten mě po nějaké době přestal už bavit. Když jsem šel na střední školu do Opavy, tak už jsem se věnoval pouze volejbalu.
 
2. Mohl bys nám popsat tvoji prozatímní volejbalovou kariéru?
Začal jsem v Odrách, kde jsme hráli nějakou žákovskou ligu v Moravskoslezském kraji. Když jsem šel na střední školu, tak jsem začal hrát v Opavě, kde jsem začal v kadetech, poté jsem tam hrál za juniory a poslední rok jsem byl v mužském A-týmu, který v té době hrál extraligu. Po roce mého působení se ale bohužel extraliga z Opavy vytratila a já šel hrát druhou ligu za Hlučín. Další sezonu jsem hrál zase v extralize za Havířov, kde jsem působil čtyři sezóny. Po Havířově jsem zamířil do Belgie, kde jsem hrál poslední tři sezony.

Dan v dresu SKV Havířov:


3. Měl jsi v mládí nějaké volejbalové vzory ?

Vždycky jsem obdivoval Láďu Bruse angel a po něm to byl Jakub Novotný.

4. Poslední rok jsi hrál v Belgii (Mortroux). Když se řekne Belgie, tak všem se  asi vybaví Maaseik a Roeselare. Dokázal by jsi nám popsat klub, ve kterém jsi působil – co hrál, jak byl zajištěn, kolik chodilo lidí na zápasy, město apod.
Když řekne někdo Belgie, tak si vybavím všude jen pastviny, krávy a cihlysmiley . Klub, ve kterém jsem působil, byl takový rodinný - každý se tam znal s každým a měl moc strašně týmů. Hrály se tam různé soutěže v různých věkových kategorii. VBelgii jsem hrál v nejvýše postaveném týmu, který hrál první národní. Byl jsem tam jako jediný cizinec, když nepočítám Francouze, kteří jsou tam bráni jako domácí, když mluví francouzsky. Co se týče zajištění klubu, tak v ničem nebyl problém. To na čem jsme se domluvili, vždy tak bylo. Na zápasy chodilo různé množství diváků. Když se hrálo nějaké derby, tak bylo vždy plno a parádní atmosféra. Nejvíce lidí přišlo, když jsme se v poháru dostali až k Maaseiku. To náš prezident pronajal větší halu, aby se tam vešlo více lidí. Sice jsme prohráli 0:3, ale za výkon, který jsme podali, jsme se nemuseli vůbec stydět!
 
5. Jak to bylo s jazykovou vybaveností ? Uměly spoluhráči anglicky ? Kolik jsi toho stihl pochytit z francouzštiny ?
Ano. Všichni spoluhráči uměli anglicky, takže s tím problém vůbec nebyl. Navíc jsme tam měli trenéra, který trénoval právě Maaseik několik roků a ten s námi mluvil pouze anglicky. Francouzsky jsem toho až tak moc nepochytil snad právě proto, že tam se mnou komunikovali všichni anglicky. Tak jsem neměl ani potřebu se ji nějak učit, ale nějaké ty základy umím. blush

V belgickém angažmá:

 
6. Nová sezona = nová výzva = Volejbal Ostrava s.r.o. / Jak moc znáš své budoucí spoluhráče? Pokud se nepletu, tak už jsi se s některými v jednom dresu potkal.
No už se na tu sezonu těším a dá se říci, že většinu kluků znám dobře. Zdá se mi, že v jednom dresu jsem se potkal jen s Vojtou Malínkem. Na letních turnajích jsem hrál skoro se všemi.
 
7. Je léto. Jaký je tvůj vztah k plážovému volejbalu a volejbalu na antuce ?
Antukové turnaje jsou fakt parádní! Vždy se sejdeme v super sestavě a užijeme si to. Co se týká beach volejbalu, tak ten si taky zahraji tak jednou za léto. Zahraju si s mým kamarádem Lukym Klimkem nějaký beach turnaj, ten vyhrajeme a máme na rok splněno wink! (pozn. red.: Lukáš Klimek - extraligový hokejista aktuálně hrající za Spartu a hrál ve finále na našem víkendovém turnaji "Beach na náměstí 2017"). 

8. Jak nejradši trávíš svůj volný čas ?
Volný čas rád trávím s přítelkyní nebo s kamarády venku. Taky rád rozbiju Láďu v UFC... devil
 
9. Ideální dovolená ( Moře – Hory)
Moře.

+ Je něco, co bys chtěl vzkázat našim fanouškům / čtenářům ?
Mějte nás rádi – My vás máme taky! heart

Děkujeme Danovi za rozhovor a originální fotku. Přejeme ti, aby se ti u nás v klubu líbilo!!!yes