Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Uspořádali jsme seminář pro naše trenéry Mládež

Uspořádali jsme seminář pro naše trenéry

Starost o růst znalostí zejména našich trenérů mládeže je jednou z nejdůležitějších zásad trenérské práce našeho klubu Volejbal Ostrava. Proto se snažíme alespoň 2x za sezónu připravit pro ně zajímavý seminář, který by jim vždy přinesl něco nového a podnětného.

Ve spolupráci se známým lektor Dobroslavem Štroufem jsme tentokrát připravili pro ně malé překvapení a uspořádali jsme velmi netradiční seminář spojený s následnou besedou na téma „METODY ŘÍZENÍ ROZVOJE SPORTOVCŮ, MOTIVACE A HODNOCENÍ, PRÁCE SE SILNÝMI A SLABÝMI STRÁNKAMI SPORTOVCŮ“. Tento zkušený lektor a náš kamarád „Dobroš“ (kterého si mnozí pamatujeme jako pečlivého a neoblomného ale spravedlivého volejbalového rozhodčího) dokázal pro naše volejbalové trenéry vybrat užitečná témata pro trenérskou práci, když čerpal ze svých lektorských přednášek pro vzdělávání top manažerů řady českých firem.
 
Tohoto velmi zajímavého semináře se zúčastnili trenéři týmu mužů, trenéři mládeže a trenéři, kteří působí ve spřátelených klubech a ve volejbalových kroužcích na ZŠ. Účastníci semináře dostali možnost sami sebe lépe poznat (a to často z mnoha netradičních pohledů), měli možnost si otestovat, jak je vlastně jejich hráči i okolí vnímají, jaké mají silné a jaké slabé stránky v komunikaci se svým okolím. Důležitým tématem byla i často opomíjená problematika komunikace trenéra s rodiči mladých hráčů. Výborným a hodně diskutovaným tématem následné besedy pak byla i komunikace trenéra s rozhodčími, protože řada trenérů se i v této oblasti dopouští zbytečných chyb.
 
Zajímavým bonusem byl písemný Belbinův test, který si zkusili všichni trenéři, a který ukázal na možné zařazení do týmových rolí.
 
A co říci závěrem: jak se s odstupem někteří přiznali, celý seminář poskytl trenérům řadu zajímavých námětů. S mnohými účastníky ale taky docela „zacloumal“ a přiměl k hlubokému zamyšlení a některým třeba paradoxně pomohl i v pochopení svých spolupracovníků a vztahů mezi nimi na svých pracovištích. A některým výjimkám jen potvrdil, že v podstatě vše dělají dobře… wink!
 
A moto k zapamatování pro trenéry: MOTIVUJTE HLAVNĚ POZITIVNÍM POVZBUZENÍM!!!