Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Sledování sportovního vývoje naší mládeže se rozběhlo naplno! Mládež

Sledování sportovního vývoje naší mládeže se rozběhlo naplno!

Jak už jsme na těchto našich internetových stránkách signalizovali, náš volejbalový klub Volejbal Ostrava s.r.o. od svého začátku dává jasně najevo, že nám velmi záleží na zdraví a dlouhodobé sportovní prosperitě naší mládeže. Protože jsme si toho ve vedení klubu plně vědomi, rozjeli jsme v našem klubu můj projekt „Talent pro extraligu“, který je zaměřen na dlouhodobou vysoce odbornou péči o naše mladé nadějné volejbalisty.

A protože nemluvíme do větru, nachystali jsme ve spolupráci s Centrem diagnostiky lidského pohybu Ostravské univerzity již dříve avizovaný projekt dlouhodobého sledování ontogenetického vývoje našich mladých hráčů. Podrobnou specifikaci tohoto testu, který se uskutečnil 2.2.2017 najdete v textu již dříve zveřejněného článku na našem webu:
http://www.volejbalostrava.com/article/detail/longitudinalni-sledovani-mladeze-klubu-volejbal-ostrava-s-r-o-

Malá reportáž přímo z "místa činu":

Test "Složení těla"
Výsledkem analýzy bylo velice podrobné zdokumentování tří základních komponentů: procento vody, tukové tkáně a tukoprosté hmoty (všechno ostatní jako svaly, pasívní struktury atd.) v těle.



Externí výstupní mechanický výkon, výška výskoku, index únavy
Vertikální skok bez pomocí paží
Cílem testu bylo stanovení externího výstupního mechanického výkonu během maximálního výskoku z místa.
Vertikální skok s pomocí paží
Tentýž test, ale s dopomocí paží.
Test opakovaných výskoků simulující zatížení ve hře
Cílem tohoto zajímavého testu bylo stanovení indexu únavy v režimu dynamické síly (čtyři série opakovaných výskoků s 15s pauzou mezi sériemi).


 
Maximální izometrická síla
Test maximální izometrické síly dolních končetin
Cílem testu bylo stanovení maximální izometrické síly dolních končetin (v leže na zádech po dobu 5s).


 

Agility
Hexagonální překážkový test
Cílem toho závěrečného testu bylo stanovení hbitosti v pohybovém úkolu spojeném s opakovanými výskoky snožmo do různých směrů (opakované skoky snožmo po obvodu šestiúhelníku).
 


Všichni přítomní rodiče a trenéři se shodli, že jde o velký krok správným směrem, který je jednou z mála vlaštovek v rámci práce s volejbalovou mládeží v ČR. Přímo na místě rovněž ocenili vysokou odbornost při provádění těchto testů ve speciálních prostorách katedry, které u nás nemají konkurenci! Zároveň všem trenérům a rodičům mládeže byla přislíbena závěrečná zpráva (obsahující naměřené a vyhodnocené údaje jednotlivých hráčů). Tento test se bude opakovat v půlročních intervalech a jeho výsledky budou vítaným podkladem pro práci našich fyzioterapeutů, kondičních i volejbalových trenérů.

Dalším důležitým koncepčním krokem bude zavedení internetového Tréninkového deníku hráče Volejbal Ostrava s.r.o. (únor 2017), ale o tom zase někdy příště! wink

Závěrem bych rád poděkoval za spolupráci Katedře studií lidského pohybu na Ostravské univerzitě a zejména garantovi tohoto projektu
Mgr. Davidovi Zahradníkovi, Ph.D. (člen našeho klubu)! yes