Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Předvánoční povídání s blokařem Šimonem Holým Muži

Předvánoční povídání s blokařem Šimonem Holým

Šimon Holý je prvním zahraničním hráčem naší klubové historie. Poprvé za nás tento blokař nastoupil v přátelském zápase proti Šachťoru Soligorsk. Soutěžní premiéru si odbyl ve třetím našem zápase letošní sezóny krajského přeboru na palubovce Dolního Benešova. Šimon patří mezi důležité články našeho týmu. Zatím v našem dresu stihl zasáhnout do čtrnácti zápasů KP mužů.

Volejbalové začátky - kde, v kolika letech, pod jakým trenérem?
Začínal jsem na základní škole. Zavolali mě kamarádi. Volejbalový kroužek vedl p. učitel Drugda a potom jsem začal hrát za žáky Lovinobaňu pod trenérem p. Balažikom. Na střední školu jsem se dostal do Žiliny, kde mě zavolal trenér p. Dvoran a on mě tam vlastně vedl čtyři roky.

Proč ses rozhodl právě pro volejbal?
Začínal jsem s fotbalem a otec mě učil stolní tenis, ale ve fotbale jsem patřil mezi ty pomalejší. Volejbal jsem si oblíbil a začal jsem hrát obojí, ale to jsem nestíhal najednou. Vybral jsem si volejbal a podle mě správně.

A tvá hráčská kariéra?
Lovinobaňa, poté Žilina. Jednu sezónu jsem hostoval v Martině. Jednu sezónu jsem také strávil na hostovaní v Bratislavě, kde měla Žilina dobré vztahy -  takže se to často propojovalo. Poté i rok ve Zvolenu. A teď jsem tady v Ostravě a jsem rád, že mohu pomoci týmu Volejbal Ostrava.

Jak se rodil tvůj přestup do našeho celku Volejbal Ostrava s.r.o.?
Chtěl jsem přijít do Ostravy, jelikož doma bych neměl takové možnosti a podmínky. Našel jsem si tady práci. Klub Volejbal Ostrava s.r.o. mi doporučila kamarádka Míša Pavelková. Pak jsem přišel na trénink a trenér Marek Tomáš mi řekl, že to mohu zkusit. Zjistil jsem, že je tady výborná ambiciózní parta makajících volejbalistů, kteří na sobě hodně pracují, ti mě přijali velmi brzy mezi sebe a já jsem tady velice spokojený. Takže klukům děkuji! cheeky

Co říkáš zatím na letošní průběh krajského přeboru?
Myslím si, že si zatím vedeme hodně dobře. Máme sice stále na čem pracovat, ale myslím si, že se každým zápasem zlepšujeme! My, oproti soupeřům, hodně trénujeme a tím pádem se logicky dostavují také výsledky.

Tvé cíle?
Osobní i klubové cíle jsou asi stejné. Já i tento klub by to chtěl do budoucna dotáhnout do extraligy! Budeme dělat všechno proto, abychom se zlepšovali.

Popiš sebe jako hráče - vlastnosti, v čem bych se potřeboval vylepšit / v čem vynikáš.
Já jsem takový „salámista“. Každý, kdo mě zná, ví, že se moc nerozčiluji, ale někdy se naštvu až moc a to nepřispívá hře. Snažím se své emoce korigovat a čím jsem starší, tím více se mi to daří. Při hře využívám hlavně svoji výšku. Nejsem sice moc pohyblivý, ale snažím se na tom pracovat a snad je to i občas vidět!

Nemohl jsem si nevšimnout, že máš dokonale sladěné tenisky a ponožky při zápasech. Dá se teda říci, že ti záleží na módě anebo to je jen náhoda?
Na ty boty jsem si celkem šetřil. V létě jsem byl pracovat v Holandsku, kde jsem dělal i s kamarády, které tímto pozdravuji a dodatečně jim děkuji, že mě tam dostali, že jsem si mohl vydělat potřebné peníze a tyto suprovní boty si koupit. To co si oblékám se snažím vždy na sobě sladit, abych nevypadal jako klaun. Na módě mi tudíž asi záleží.

Na černé variantě dresu máš jak je jméno Zuzka. To je přezdívka? Pokud jo – jak vznikla nebo to má úplně jiný význam?
Kluci chtěli na černé dresy dát nějakou přezdívku. V Ostravě mě pod žádnou neznají. Nechtěl jsem tady tahat staré přezdívky ze základní či střední školy. Tak jsem vymyslel něco, co má pro mě hlubší význam. Zuzka je moje neteř, kterou mám moc rád (Zuzka má teď čtyři roky) a hrozně mi tady chybí - rád bych ji touto cestou alespoň pozdravil! Malá neteř je moc fajn a díky jejímu jménu na mém dresu si na ni vždy rád vzpomenu! smiley

Kdo podle tebe letos vyhraje CZE extraligu a proč?
To je hodně těžká otázka. Sleduji to tak jedním okem. Neznám úplně všechny výsledky. Překvapila mě hlavně Ostrava, že se hned od začátku dostala v tabulce tak nahoru. Jsem překvapen také Libercem, že se mu zatím tak nedaří, ale myslím, že se jejich zkušenosti ještě prosadí. Myslím, že nahoře budou jak Budějovice, tak i Liberec. Kladno hraje zatím taky hodně dobře. Takže nakonec tipuji právě Kladno!

Jak nejradši trávíš volný čas?
Práce teď mám v poslední době hodně, takže ve volném čase stíhám tak maximálně uklízet, prát si a vařit si. Pokud mi zbude nějaký volný čas, tak jdu ven s kamarády - rád s nimi trávím volný čas. Obecně mám rád pohodu a klid.

Kdyby sis mohl vybrat – seznámil by ses raději s Dominikou Cibulkovou či Peterem Saganem?
Peter Sagan je mi srdcem asi blíže, ale Dominika Cibulková je taky super! Mám je oba rád, ale asi Peter.

A závěrem tvůj vzkaz čtenářům a fanouškům?
Přijďte nás podpořit na naše zápasy! Budeme vám chtít předvést naši dobrou hru.wink

Rádi bychom závěrem poděkovali Šimonovi za velmi příjemný předvánoční rozhovor, a přejeme mu hodně štěstí v našich barvách!