Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Představujeme našeho nového trenéra mládeže - Tomáše Matějíčka! Mládež

Představujeme našeho nového trenéra mládeže - Tomáše Matějíčka!

Dnes vám představujeme novou posilu do řad trenérů mládeže, který pomáhá našemu klubu Volejbal Ostrava s výchovou našich talentů. Dále už o sobě "Mates" prozradil:

Co se týče mých volejbalových začátků, dá se říct, že k volejbalu jsem poprvé přičichl již v dětství, jelikož můj otec hrál volejbal za TJ Vítkovice a následně působil jako trenér mládeže. Já osobně jsem s volejbalem začal celkem pozdě a to asi ve čtrnácti letech, rovněž za klub Vítkovic, kdy nás v té době trénoval pan Oršový a také pan Kavala.

Asi v 19 letech jsem si poprvé zahrál extraligu mužů, ještě za tehdejší Vítkovice, které se následně přejmenovali na Danzas Ostrava. Zde jsem se také seznámil s nynějšími přáteli: Jardou Nekolou, Martinem Procházkou a Markem Tomášem, kteří nyní současně působí v novém klubu Volejbal Ostrava s.r.o. Za klub Danzas Ostrava jsem odehrál dvě nebo tři sezóny pod vedením skvělého trenéra a člověka Jaroslava Tomáše, kterého si nesmírně vážím. Poté jsem hrál za tým Opavy (která se snažila o postup do extraligy) a byla tzv. farmou volejbalového týmu Danzas Ostrava. Dále jsem odehrál dvě nebo tři sezóny v klubu Havířova, který se rovněž snažil o postup do extraligové soutěže. Vzhledem k tomu, že i mě, jako většině sportovců se nevyhnulo zranění, byl jsem nucen po čase volejbal pověsit na hřebík, jelikož mi to zdraví neumožňovalo.

V současné době bych se rád podílel na výchově mládeže v klubu Volejbal Ostrava, jelikož mám volejbal rád a hlavně si myslím, že je velmi důležité vést děti a mládež ke sportovním aktivitám všeho druhu. Navíc zde mám plno přátel, kteří opět obohatí můj život tak, jak tomu bylo za minulých let.smiley

Tomáš Matějíčka
trenér mládeže klubu Volejbal Ostrava, s.r.o.