Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Pomáháme volejbalu na Ostravské univerzitě Muži

Pomáháme volejbalu na Ostravské univerzitě

Od vzniku našeho klubu Volejbal Ostrava, s.r.o. se nezaměřujeme jen na vlastní klub a kategorii mužů (jak se tomu u řady volejbalových klubů z nejrůznějších příčin děje), ale staráme se o popularizaci volejbalu mezi mládeží v regiónu i o podporu volejbalových subjektů v Ostravě a v širokém okolí.

Pokud se řadíte mezi ty, kteří pravidelně navštěvují tyto naše klubové stránky www.volejbalostrava.com, jistě registrujete, že uvádíme v život projekt "Ostravský volejbal", když od samého vzniku našeho klubu úzce spolupracujeme s partnerskými volejbalovými kluby, kde pomáháme se vzděláváním trenérů, dále pomáháme materiálně i finančně a společně organizujeme volejbalové akce.

Dále stále více rozšiřujeme naše působení na základních školách, kde 2x týdně vedeme volejbalové kroužky, pro něž zabezpečujeme materiální vybavení a pomáháme s financováním trenérů. Tato práce má svá specifika - do těchto kroužků se nám hlásí spousta dívek, věkové rozpětí je skutečně velmi značné a příprava tréninku tudíž velmi náročná. Mravenčí práce v těchto spíše "sportovních kroužcích" ale už začíná přinášet své ovoce i pro náš klub Volejbal Ostrava, s.r.o., protože se nám daří podchytit sportovní talenty a těm se pak věnovat přímo v našem klubu.

A protože spolupráce se sportovním gymnáziem v Ostravě je na velmi dobré úrovni, bylo dalším logickým krokem našeho klubu Volejbal Ostrava, s.r.o. navázání spolupráce s velkou vysokou školou v Ostravě. Nikoho patrně proto nepřekvapí naše podpora volejbalu na Ostravské univerzitě. Jak jsme vás již v sekci „Mládež“ informovali, náš klub tento rok začal spolupracovat s Centrem diagnostiky lidského pohybu Ostravské univerzity - projekt dlouhodobého sledování ontogenetického vývoje našich mladých hráčů.


(na fotografii je garant celého projektu doc. Mgr. David Zahradník, Ph.D. - předseda USK Slávie Ostravská univerzita)

Ve spolupráci zejména s vedením Katedry studií lidského pohybu PdF UO jsme letos vstoupili jako klub (právnická osoba) do USK Slávie OU a po skončení oficiální soutěže jsme začali připravovat tento univerzitní tým pro novou sezónu.

Inovovaný volejbalový tým Ostravské univerzity bude díky navázané spolupráci s našim týmem Volejbal Ostrava, s.r.o. velmi dobře finančně, materiálově i trenérsky zajištěn. Je třeba připomenout, že navazuje na velmi dobré dlouholeté výsledky v krajském přeboru mužů. Důležitým současným milníkem se stala i spolupráce tohoto týmu Ostravské univerzity s volejbalovým klubem z Polanky nad Odrou (tým OU převzal od tohoto klubu práva účasti v 2. lize mužů a zároveň otevřel dveře všem hráčům z Polanky, kteří budou mít zájem pokračovat v této soutěži). Vzniklá situace logicky tak dává příležitost nově příchozím hráčům a zároveň studentům OU zahrát si velmi kvalitní volejbal přímo na půdě univerzitního sportovního klubu, protože jak už jsme výše uvedli - hned pro první "novou" sezónu se podařilo zajistit start týmu OU v 2. lize mužů! Zároveň by oboustranně výhodná spolupráce měla umožnit v podstatě fungování našeho spřáteleného „B“-týmu, který by měl být i klasickou „volejbalovou farmou“ pro naši mládež a odrazovým můstkem do našeho A-týmu Volejbal Ostrava, s.r.o., který má ambici zabydlet se v nejvyšších soutěžích.
 
Z původního týmu hrajícího krajskou soutěž prakticky nikdo nezůstal (klobouk dolů před všemi hráči a trenéry, kteří prošli tímto volejbalovým oddílem, důstojně reprezentovali univerzitní volejbal na OU a v posledních letech prakticky sami financovali svou účast v krajské soutěži! yes) a tak tento tým, který bude startovat v nové sezóně již pod novým sponzorském názvem VOLEJBAL OSTRAVA - SLÁVIE OU bude poskládán především z hráčů našeho týmu Volejbal Ostrava, s.r.o. a hráčů VK Polanka nad Odrou, z.s. (zatím to vypadá zhruba půl na půl).
 
Univerzitní tým bude trénovat a hrát druholigová utkání v krásné sportovní hale v Polance nad Odrou pod vedením našeho nového trenéra Jakuba Zvolánka!


(záběr ze sportovní haly v Polance nad Odrou)
 
Co říci závěrem. Někteří hráči se nejprve zúčastní týdenního kondičního soustředění v Chorvatsku (17.-24.6.2017). Pak tento univerzitní tým čeká pod vedení kondičního specialisty (a výborného hráče na postu univerzála) Dalibora Pudicha srpnová kondiční příprava (společně s hráči týmu Volejbal Ostrava,s.r.o.). Dále také se zúčastní i několika tradičních moravských volejbalových turnajů, ale o tom už budete jistě informováni.