Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Otar Chachua + video Muži

Otar Chachua + video

(Současná profilová fotka z Facebookových stránek Otara)

Na otázky Ondry Rádky dnes odpovídá náš gruzínský nahrávač:

                         Otar Chachua

1. Jaké byly tvoje volejbalové začátky? (v kolika, letech, pod jakým trenérem).
Bylo mi 15 let, když jsem začal hrát volejbal a mými prvními trenéry byli Irakli Chachua a Sulkhan Akhvlediani.

2. Shrnutí volejbalové kariéry. – Kde si všude zatím působil a jak dlouho.
Po dobu 6-ti let jsem hrál v týmu Tbilisi a jsem 6-ti násobný mistr Plus ligy v Gruzii, poté jsem byl v týmu Polska – SKS Hajnówka po dobu jednoho měsíce a teď jsem hráč týmu Volejbal Ostrava s.r.o..

3. Jaký je tvůj největší dosavadní volejbalový úspěch?
Ještě jsem zatím nedosáhl svého cíle, to je důvod, proč na sobě tvrdě pracuji, abych dosáhnul toho, co jsem si předsevzal.

4. Máš nějakou přezdívku?
Ano, mám přezdívku "Chachu". Jedná se o zkrácenou verzi mého příjmení.

5. Jak se rodil tvůj přestup do týmu Volejbal Ostrava s.r.o.
S pomocí mého manažera Dariusze Grzyba, který má velkou firmu vyjednávající s kluby a sportovci. Zastupuje spoustu dobrých a výkonných sportovců. Byl jsem na zkušenou v Polsku v 1. lize a můj manažer mi řekl o vašem týmu v Ostravě. Přijel jsem do Ostravy, setkal se s prezidentem klubu Volejbal Ostrava, s.r.o. panem Ivanem Capem a také s manažerem Martinem Procházkou.  Řekli mi, že tým sice teď hraje v nižší lize, ale chtěli by postoupit do vyšší ligy, že mi nabízejí spolupráci a já souhlasil – tak teď jsem tady v Ostravě.

6. Dokázal bys sebe popsat jako volejbalistu – V čem podle tebe vynikáš a naopak v čem podle tebe potřebuješ se zlepšit.
Jsem motivovaná osoba, miluji sport, miluji volejbal a dělám vše, co je v mých silách, abych byl dobrý volejbalový hráč. Nedokážu sebe popsat sám. Bude lepší, aby mě popsal trenér a lidé, kteří sledují mou hru.

7. Jak nejraději trávíš svůj volný čas.
Ve svém volném čase sleduji filmy, poslouchám hudbu a bavím se svými přáteli.

8. Jak si na tom po stránce jazykové vybavenosti. Je pro tebe těžké rozumět novým spoluhráčům.
Mluvím anglicky, rusky a mým rodným jazykem - gruzínsky, moji spoluhráči umí anglicky, takže není těžké spolu komunikovat.

9. Pocházíš s hlavního města Gruzie (Tbilisi). Jak bys toho město charakterizoval. Popř. kdybych se ho rozhodl navštívit třeba o dovolené – co bych měl určitě shlédnout.
Tbilisi je hlavním městem země Gruzie. Jeho dlážděné staré město odráží dlouhou a spletitou historii v období pod perskou a ruskou nadvládou. Jeho rozmanitost zahrnuje architektura východních pravoslavných církví, vyšperkovaných secesních budov a sovětské modernistické stavby. Nad tím vším se tyčí Narikala, rekonstruovaná tvrz ze 4. století a Kartlis Deda, ikonická socha "Matky Gruzie."

10. Co je typické pro Gruzínskou kuchyň?  Jaké je tvé oblíbena místní specialita?  - Čurčchela, chačapuri, chinkali. nebo úplně něco jiného.
Gruzijské  jídlo je nejchutnější, které jsem kdy ochutnal. Mé oblíbené gruzijské jídlo je "khinkali" a "Ostri".

11. Víš něco o České republice? Popř. o městu Ostrava.
Vím, že Česká republika je nádherná země. Líbí se mi tady moc a teď ještě získávám mnoho informací od mých spoluhráčů o Ostravě a celé České republice.

12. Pravděpodobně nejznámějším sportovcem Gruzie je basketbalista Zaza Pachulia. Co ty a basket? Sleduješ ho, popř. hraješ ho, popř. máš nějaký oblíbený tým.
Zaza je chloubou naší země. On je nejlepší sportovec a osobnost. Miluju basketbal, protože když jsem byl dítě, hrál jsem basketbal a v té době to byl můj život. Ale teď už jen basketbal sleduji. Můžete hlasovat pro Zaza Pachulia pro All Star game ✌️ #NBAVote Zaza Pachulia

13. Vzkaz fanouškům a čtenářům našeho webu.
V prvním zápase jsem viděl fanoušky Volejbalu Ostrava, proto budu rád, když se jim bude líbit moje hra.
 
A závěrem malá ukázka malebného gruzínského písma: (text z Facebooku Otara)wink

„ძმებო, დებო და თანამემამულენო ხვალ, ამა წლის 19 მაისს 18:30 სააათზე გაიმართება მატჩი საქართველოსა და შვეიცარიის ნაკრებებს შორის. გეპატიჟებით ყველას ! მობრძანდით დატკბით ამ ულამაზესი სპორტით. წინასწარ დიდი მადლობა გვერდში დგომისთვის! გელოდებით მეგობრებო“