Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Nový Jičín jsme porazili za šest bodů! Muži

Nový Jičín jsme porazili za šest bodů!

Po čtrnáctidenní pauze pokračovala v sobotu 10.3.2018 druhá národní liga ve volejbale mužů skupina C. Náš celek, který nadálku bojuje o konečné druhé místo s Holubicemi přivítal netradičně v našem tréninkovém centru mládeže na ulici Krakovská v Ostravě – Hrabůvce od 11:00 mladý celek z Nového Jičína, jemuž před dnešními zápasy patřila sedmá pozice.

Hosté, jak už se asi dalo dopředu tušit, přijeli oslabeni o Jakuba Balona a Jakuba Dvořáka, kteří cestovali s extraligovým týmem Ostravy do Prahy. Moc velkou porci neodehrál v zápasech ani třetí Jakub – Karásek. Ten si plnil u hostujícího týmu roli trenéra a zdravotníka při zranění jednoho z hostujících hráčů. Nám chyběl kapitán Pavel Bariš. Toho nahradil v roli kapitána minule absentující Roman Kozák.

1. zápas

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:0 (18, 15, 19)

Esa: 7:8 Chybné servisy: 15:11 Bloky: 8:1
Volejbal Ostrava s.r.o. – Blahuta, Holiš, Holiš, Kozák, Štefko, Zvolenský – Rohel.
TJ Nový Jičín – Krejsa, Kuboš, Horný, Hurtík, Rýc, Pomkla – Boček (Šanda, Rovenský).

První eso zápasu dá hostující Kuboš 0:2. My v úvodu útočíme především přes Holiše. Ten se prosazuje 3x ze čtyř nahrávek a srovnává tak na 6:6. I přes obrovskou bojovnost dvojice Kozák / Rohel v poli jde Nový Jičín při první pauze do vedení o jeden bod 7:8. Hosté si udržují náskok do stavu 11:13. Poté začínají dost chybovat na útoku a když k tomu dá eso Kozák otáčíme na 16:15. Na útoku se daří i Štefkovi a blok přidá i Blahuta 18:15. Dvě esa Zvolenského v řadě 20:15 Koncovku táhne znovu Holiš, a to jak na útoku, tak i zaboduje úspěšnou obranou na síti 24:17. Hosté kazí servis a tím využijeme druhý set ball. Vítězíme ku osmnácti a vedeme 1:0 na sety.

Do druhého setu vstupujeme lépe my. Středem si od útočí Blahuta a pajp Holiše 5:2. Eso Štefka 7:3. Ten společně s Kozákem si na útoku dělají, co chtějí a zvyšují náš náskok na pět bodů 11:6. Hostům se ve druhém setu nedaří. Na útoku jsou jaloví a připíšou si i nějaký ten „dvojáček“, který jim pískne rozhodčí 14:8. Udržujme si konzistentní náskok. Nahrávač Holiš překvapí soupeře úlivkou a v zápětí přidá i eso 21:13. V posledním čtyřicáté rozehře v setu pěkně v poli Blahuta. Z toho pak těží na útoku Holiš 25:15 a máme to již 2:0 na sety a vypadá to velmi nadějně na tříbodový zisk.

Trenér hostů Karásek posílá do třetí sady dva nové hráče. Jeden z nich se mu odvděčí dvěma nechytatelnými servisy 0:2. Blok Zvolenský 6:4. Nový Jičín naposled vede v zápase 9:11. To však netrvá příliš dlouho. Kuba s Romanem řádí na útoku a Dan přidá eso 13:12. Blok přidá i Péťa Holiš 18:15 Time out Nový Jičín. Ten však hostujícímu celku nijak nepomůže. Z dělového servisu dnešního kapitána Kozáka těží Holiš 20:15 a směřujeme v poklidném tempu k zisku tří bodů. Pěkná pasáž Blahuty 22:17. Hostující Pomkla kazí servis a my se můžeme radovat z vítězství v setu 25:19 a v celém zápase 3:0



Druhý zápas začal po třiceti minutové pauze. Krátce po půl jedné.

2. zápas

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:0 (18, 23, 13)

Esa: 6:5 Chybné servisy: 15:8 Bloky: 7:1
Volejbal Ostrava s.r.o. -  Holiš, Holiš, Kozák, Rodek, Štika, Zvolenský – Rohel.
TJ Nový Jičín – Šanda, Krejsa, Kuboš, Horný, Hurtík, Pomkla – Boček (Rovenský, Karásek, Rýc).

První bod Ostravy v druhém zápasy si připisuje Kozák 1:1. Novojičínští trošku odskočí na 2:5. My však po dělových servisech a bodech Rodka otáčíme hned na 8:7. Paštika středem 12:8. Z jedné strany OK Štefko z druhé strany OK Kozák 14:8. Blok Štiky 16:9. Pohodlný osmi bodový náskok pomáhají udržovat i Zvolenský či Štefko 21:13. Další blok Štiky 23:14. Ten využije až pátý set ball Ostravy. Set tak končí 25:18 = 1:0.

Až do dnešního pátého setu nastupuje hostující Karásek. Blok Zvolenského 4:2. Všichni naši hráči přispívají k bodovému zisku Ostravy. Po bloku Štiky je to již o čtyři 13:9 a vypadá to na pohodlný zisk druhého setu. Nicméně hosté se nevzdávají a druhý set bude ještě drama. Tři body hostů v řadě 14:13. Pěkná souhra dvojice Holiš – Kozák 18:15. V obraně na síti vládne Štika 20:17. Nicméně z tohoto nadějného stavu je to rázem 20:21. Zvolenský srovná se štěstím na 23:23. Servis Rodka končí na lajně 25:23 = 2:0.

Závěrečná sada už je jasně v režii domácí Ostravy, která set proměňuje ve svou vlastní exhibici 8:2. Náskok postupně zvyšujeme na devět, jedenáct až na konečných dvanáct bodů 25:13 = 3:0.

A tak je přesně v 13:23 konec dnešního volejbalového dne.

Poté ještě proběhlo losování naší tradiční Tipovačky o velmi zajímavé ceny. Dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín tipovalo rekordních 102 lidí yes !!! Do losování se dostalo 21 těch kteří tipovali že vyhrajeme 2x 3:0. Losování se dnes ujali Honza Rodek a Péťa Holiš. Vítězem se nakonec stala: Renča Langová. Gratulujeme! 😊
(Kompletní záznam losování naleznete na našem klubovém Facebooku.)



Pohled kapitána Volejbal Ostrava s.r.o. Romana Kozáka na dnešní dvojzápas: "Dneska jsme soupeře chtěli jednoznačně porazit což se asi povedlo. Začátek prvního zápasu byl z naší strany takový neukázněný. Hodně jsme kazili servis. Potom jsme změnili strategii. Zvolnili jsme na servisu a nechali tak soupeře více hrát. To nám přineslo úspěch v podobě dvou následujících lehce vyhraných setů. Do druhého zápasu jsme to lehce prostřídali ať si zahrají všichni, protože se blíží konec sezony. Taky abychom pošetřili síly, jelikož nás čeká hodně důležitý dvojzápas v Holubicích za čtrnáct dní. Myslím si, že druhý set v druhém zápase jsme uhráli trochu se štěstím, ale poučili jsme se. Do třetího setu jsme zase nastoupili zodpovědně. Dali jsme podání. Nechali jsme soupeře hrát. Ubránili jsme. Dobře jsme ztrátovali a celkem jednoznačně jsme vyhráli. Myslím si, že ty výsledky odpovídají tomu, v jakém jsme rozpoložení."

Tabulka:
1. Bučovice 87 b.  2. Volejbal Ostrava s.r.o. 73 b. 3. Holubice 71 b. 10. Volejbal Ostrava OU 2 b.

Ostatní výsledky dnešního dvojkola (10.3.2018)
Napajedla – Volejbal Ostrava OU 3:0 a 3:0
Šlapanice – TU Ostrava 3:1 a 2:3
Bučovice – Drásov 3:1 a 3:1
Holubice – Hlučín. 3:0 a 3:0

Pozvánka:

Poslední domácí dvojutkání odehrajeme na Hladnově, a to v sobotu 17.3 od 10:00. Našim soupeřem bude tým Volejbalový klub Napajedla. Všechny srdečně zveme !!!😊