Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Našim žákům moc štěstí tentokrát nepřálo Mládež

Našim žákům moc štěstí tentokrát nepřálo

Starší žáci Volejbal Ostrava s.r.o. během měsíce absolvovali dva turnaje moravskoslezského přeboru ve volejbale.

V tom, který hostila ZŠ Jugoslávská v Ostravě 12.11.2017 jsme jen těsně nepostoupili z třetí výkonnostní skupiny do druhé. O turnaji jsme informovali zde: http://www.volejbalostrava.com/article/detail/nasi-zaci-ukazuji-zajimavy-vykonnostni-vzestup-
Jak dokáže být mládežnický volejbal vyrovnaný, svědčí i fakt, že náš přemožitel z tohoto turnaje VAM Havířov (nutno podotknout zajímavým způsobem – jejich přítomní 2 hráči nebyli na soupisce, protože hostují ve VK Ostrava, ale podle krajského svazu je to regulérní…) skončil teď v neděli v druhé výkonnostní skupině na druhé pozici.



Naši kluci odjížděli v neděli 3.12.2017 do nedaleké Opavy. Hala místního Slezského gymnázia hostila turnaj třetí výkonnostní skupiny. Krom našich chlapců se turnaje dále účastnili následující celky: Happy Opava (sestoupil z druhé výkonnostní skupiny), Volejbalová akademie mládeže Olomouc (tento tým jsme na minulém turnaji porazili) a Klub volejbalu Kopřivnice (postoupil ze čtvrté výkonnostní skupiny). Nakonec jsme bodovali ve všech zápasech. Nicméně ani to na udržení ve třetí skupině bohužel nestačilo. O smůle hovoří i fakt, že tiebreak jak proti Olomouci i tak i proti Kopřivnici jsme prohráli tím nejmenším rozdílem dvou bodů.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Volejbalová akademie mládeže Olomouc 1:2 ( -19, 21, -13).
Volejbal Ostrava s.r.o. – Happy Opava 1:2 ( 15, -23, -8).
Volejbal Ostrava s.r.o. – Klub volejbalu Kopřivnice 1:2 ( -23, 26, -14).



Více už prezident klubu a trenér našich kluků na tomto turnaji Ing. Ivan Cap:
„Na tomto turnaji naši kluci měli na to, vyhrát v každém zápase. Bohužel tento víkend zastihl naše mladé opory ve velmi nevyrovnané formě a tak jsme vždy ve zkrácených hrách i trochu se smůlou prohráli.
Mě zaujaly na tomto turnaji dvě okolnosti:
1) naši mladí hráči hráli jako na houpačce a až příliš sledovali stav zápasu. Dle skóre setu podléhali buď uspokojení nebo naopak depresi a málo se v klíčových momentech soustředili na vlastní výkon a na ochotu pracovat pro tým! Na tom budeme muset ještě hodně zapracovat!
2) Zajímavý je přístup STK MS KVS včetně s panem Kavalou, protože se stále více ukazuje, jak tento „neutrální a sportovní orgán“ různorodě přistupuje k řešení situací! Na jedné straně se využívá veškerých formálních nedostatků (často způsobených špatným fungováním MS KVS – např. více než půl roku neexistují webové stránky obsahující zásadní informace) k zamítnutí našich oprávněných stížností a na druhé straně ústně se povolují starty hráčů, kteří nejsou ani na oficiálních soupiskách ve VIS a rozhodčí pak jen krčí rameny a hovoří „já jsem tady jen malý pán…“ (konkrétně v minulém kole start 2 hráčů VK Ostrava za VAM Havířov a o tomto víkendu start dvou propiskou dopsaných hráčů na soupisku VAM Olomouc se souhlasem „zásadového“ předsedy STK, který se „vždy bude držet reglementu soutěží a pravidel volejbalu“ padni komu padni). Ale upřímně, ani mě to nepřekvapuje: „koho chleba jíš, toho …“.
A my se o to více s radostí budeme starat o naši mládež a budeme se snažit hrát si svůj férový volejbal a vychovávat slušné hráče navzdory klackům, které nám různí volejbaloví funkcionáři házejí pod nohy! Ale co je podstatné, vytvořili jsme silnou na oficiální moci nezávislou volejbalovou platformu a za krátkou historii našeho klubu Volejbal Ostrava s.r.o. jsme už udělali velký kus práce a naši soupeři s námi musejí počítat - naše výsledky jsou nepřehlédnutelné, stále více hráčů a jejich rodičů se hlásí do našeho klubu a to je to hlavní!!! smiley

Na dalším turnaji bude naším cílem návrat do třetí výkonnostní skupiny. Našimi soupeři budou: Blue Volley Ostrava ZŠ Albrechtice, TJ Nový Jičín C a SK Kojetín 2016 (tedy pokud dojedou, posledního turnaje se tento tým neúčastnil).