Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Masarykovo náměstí ovládla dvojice Mareš / Štika.- AKTUALIZOVÁNO! Muži

Masarykovo náměstí ovládla dvojice Mareš / Štika.- AKTUALIZOVÁNO!

První srpnový víkend 4.-6.8.2017 patřilo Masarykovo náměstí v centru Ostravy beach volejbalu. Náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. zde pořádal premiérový ročník turnaje pod názvem „Beach na náměstí 2017“.

Do bojů zasáhlo nakonec jedenáct párů (původně avizovaná zajímavá domácí dvojice Šimon Holý / Richard Mauler se nakonec účastnit nemohla). Největšími favority turnaje byla dvojice Štika / Mareš. Tento tým, který hraje v našich barvách, přijel v sobotu rovnou z Prahy, kde se kluci účastnili posledního dílu série Cool Cup a kluci přijeli i přes to, že na turnaji v Praze byli pořád ve hře (premiérově postoupili z kvalifikace a v prvním kole dokonce překvapivě porazili velmi silnou dvojici Kufa / Kufa). Kluci dali přednost našemu turnaji a do druhého kola už v Praze nenastoupili a celý turnaj tak skrečovali, za což si od nás vysloužili zasloužený respekt! yes

Zajímavostí turnaje byla i účast profesionálního extraligového hokejisty Lukáše Klimka (Sparta Praha). Ten svou finálovou účastí ukázal, že je to opravdu všestranně nadaný sportovec, když všem předvedl,  že mu to jde krom ledu také i velmi slušně na písku. surprise

Malá ukázka z finálového zápasu:


Celý turnaj se odehrál v různých klimatických podmínkách. V pátek bylo příjemných dvacet pět stupňů a pofukovalo. V sobotu všichni museli bojovat s teplotami nad třicet pět stupňů. Na finálovou část v neděli bylo o 15 stupňů chladněji a hřiště po celý den skrápěly menší dešťové přeháňky.

Do nedělního finálového pavouka se probojovala osmička nejlepších dvojic a největším překvapením byla hned úvodní prohra dvojice Dohnal / Vašut, kteří do finále postoupili jako pár č. 1 a prohráli s "papírově nejslabší" dvojicí Bariš / Michalec (ja ale fakt, že tato dvojice předváděla v neděli úžasné výkony!)!!!
Super bojovný výkon a velkou pochvalu si zaslouží určitě i domácí hráč David Borovec, který se po návratu k volejbalu v loňském roce úžasně zlepšil!!!

Čtvrtfinále:
Kaloč / Beneš – Štika / Mareš 0:2 (8:21,14:21).
Boček / Kotas – Mukařovský / Klimek 0:2 (19:21,12:21).
Borovec / Smetana – Štefko / Dluhoš 1:2 (21:17,16:21,11:15).
Dohnal / Vašut – Bariš / Michalec 0:2 (8:21,19:21).
Semifinále:
Štika / Mareš – Štefko / Dluhoš 2:0 (21:13,21:13).
Klimek / Mukařovský – Bariš / Michalec 2:1 (17:21,22:20,15:8).

Před tímto semifinálový zápasem začalo docela pršet a tak přišlo vhod na rozcvičení i místní kryté dětské pískoviště...surprise
 

o 3.místo:
Štefko / Dluhoš – Bariš / Michalec 2:0

Na finálový zápas se přišla také podívat skoro celá rodina Štiků: wink


Finále:
Mareš / Štika – Mukařovský / Klimek 2:0 (21:18,21:14).

Konečné pořadí turnaje Beach na náměstí v Ostravě 2017.
1. Roman Mareš / Matěj Štika.
2. Vojtěch Mukařovský / Lukáš Klimek.
3. Jakub Štefko / Jiří Dluhoš.
4. Tomáš Michalec / Pavel Bariš.
5 - 8. Tomáš Kaloč / Radek Beneš,Václav Kotas / Petr Boček, Petr Dohnal / Kuba Vašut a Borovec / Smetana.
9. Martin Procházka / Dalibor Pudich.
10 - 11. Vladimír Brus / Michal Hrbáč, Daniel Cap / Matěj Ranocha,.

O náš turnaj se zajímaly i místní média:
https://www.novinky.cz/vase-zpravy/moravskoslezsky-kraj/1227-45864-plazovy-volejbal-ovladne-masarykovo-namesti-v-ostrave.html

Pořad o našem turnaji pořídila i TV CENTRUM redakce Ostrava!!!:


Trocha poděkování!

Závěrem bychom poděkovali všem sponzorům turnaje: generálnímu sponzorovi turnaje = firmě RIMGO s.r.o. – divize Středisko podpory vrcholového sportu (lyžařské vosky Nanox), která nám kromě příspěvku na prize money zajistila i ozvučení celé akce a veškeré sportovní vybavení a technické zázemí!
Dále děkujeme sponzorům: Leman Sport (dresy Errea, míče Molten), JANČA VM, Yes chips, Decatlon, cukrárna Ollies, Info-Ostrava, firmě KaP systém, našemu masérovi = bylinkáři Michalu Janošcovi za kvalitní tejpování. A samozřejmě i našim mladým hráčům z Volejbal Ostrava s.r.o. za vítanou pomoc s organizací turnaje. Manažerovi klubu Prochymu, jenž měl celý turnaj na starosti. Velké poděkování zaslouží i rozhodčí = Petr Košnovský, který nám odpískal celý turnaj a stihl se v sobotu na prudkém sluníčku spálit do ruda a v neděli pro změnu poctivě zmokl na „empajru“! Poděkování také zaslouží diváci, kteří se přišli na náměstí osobně podívat (i když zrovna v sobotu na přímém slunci a v obrovském horku to nebylo zrovna jednoduché) a fandili všem zúčastněným týmům.

Zhodnocení prezidenta klubu ( jenž celý turnaj také moderoval) Ing. Ivana Capa:
„Osobně chci nejdříve poděkovat (a řeknu na rovinu, že si tohoto jejich rozhodnutí velmi vážím) dvojici hráčů Matěj Štika / Roman Mareš, která přes překvapivý postup přes silnou dvojici Kufa / Kufa skrečovala další zápasy v Praze a tito hráči (tak jak předem slíbili) v sobotu přijeli na tento náš ostravský turnaj!
A teď k vlastnímu turnaji: celý turnaj proběhl ve skvělé atmosféře jak přítomných týmů a pořadatelů, tak i řady diváků, kteří nám přišli fandit anebo alespoň nám sdělit, že činnost našeho klubu pečlivě sledují a fandí nám (a což potěší dvojnásob: přišla nám to říci i řada hráčů a volejbalových funkcionářů (i extraligových), od kterých bychom takovýto  zájem o náš klub a hlavně pozitivní hodnocení naší roční práce ani nečekali…! Prostě tato organizačně velmi podařená akce byla taková, jaká je i nálada v našem klubu Volejbal Ostrava s.r.o.pozitivní, pohodová a přátelská! Jsem rád, že jsme zase všem volejbalovým fanouškům ukázali (jako již několikrát v naší krátké historii našeho klubu), že se nebojíme organizovat nejrůznější volejbalové akce a daří se nám držet se hesla – Když už něco děláme, tak to děláme pořádně!!!“  




Takže na viděnou za rok smiley při 2. ročníku turnaje : „Beach na náměstí – 2018“, který opět ve spolupráci s Městem Ostrava a ve spolupráci s městským obvodem Moravská Ostrava a Přívoz bude pořádat náš (a vlastně tak trochu již i váš – pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky našeho webu a našich akcí) volejbalový klub VOLEJBAL OSTRAVA s.r.o.!