Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Kadetům a juniorům začíná odborná průprava pro kondiční trénink Mládež

Kadetům a juniorům začíná odborná průprava pro kondiční trénink

V rámci naší koncepce kvalitní kondiční přípravy našich kadetů a juniorů začne toto úterý příprava našich mladých hráčů i v této oblasti.

V některých volejbalových klubech se možná pořád ještě běhá zběsile dokola do kopců, někde se v posilce zvedají tuny a tuny zátěže s důrazem na co největší sílu a v našem klubu Volejbal Ostrava, s.r.o. přistupujeme ke kondičnímu tréninku jako ke činnosti, která je pro kadety a juniory nutnou podmínkou dalšího výkonnostního růstu. Je nám ale zároveň jasné, že se špatně prováděným posilováním dá také hodně pokazit (zejména získat špatné návyky do budoucí přípravy...). Proto našim mladým hráčům v kategorii juniorů a kadetů bude pod vedením kvalitního kondičního trenéra od začátku vysvětleno, jak správně ovládat své tělo, jak se každý jednotlivý cvik správně provádí a kterou pasáž svalových skupin při jednotlivých cvicích vlastně posilují. Důležitou podmínkou je proto účast odborníka pro kondiční trénink, který je nejprve pro kondiční trénink teoreticky připraví a následně všechny cviky správně převede a chyby svých svěřenců od prvopočátku opravuje!



Přestože a právě proto, že kondiční příprava začíná od 7. srpna, začínáme s teoretickou i praktickou přípravou na kondiční trénink s předstihem již teď a tak v úterý 6. června 2017 v 16:30 hod ve sportovně-rekreačním zařízení na Veselíčku v Brušperku pod vedením Dalibora Pudicha (dohlížet nad celým procesem bude opět David Zahradník, jehož péče se osvědčila i přípravě ostravských extraligových hráčů).
A protože dle našeho názoru nestačí jen týdenní průprava a následné písemné zadávání objemů a počtu opakování pro jednotlivé hráče, tak Dalibor zároveň nově bude bdít nad kondiční přípravou u všech věkovým kategorií v průběhu celé sezóny!



Věřime, že takto připravená kondiční příprava nám pomůže zkvalitnit přípravu naší mládeže a pomůže rovněž i předcházet zbytečným zraněním! Nejbližší možností, kdy si bude většina moci tyto rady vyzkoušet, pak bude již avizovaný letní kondiční tábor v Chorvatsku (17.-24.6.2017), kde si všichni na vlastní kůži pak vyzkouší kondiční přípravu pod vedením lyžařského reprezentačního trenéra slovince Boštjana Božičewink