Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Elektronický tréninkový plán – nový pomocník pro naše trenéry Mládež

Elektronický tréninkový plán – nový pomocník pro naše trenéry

Počínaje dubnem, začínáme v našem klubu Volejbal Ostrava, s.r.o. s aplikací elektronické podoby tréninkového plánu pro naše mladé hráče.

Hlavním cílem je pro nás pomoci trenérům předcházet přetížení hráčů, podchytit u všech hráčů tolik nutnou regeneraci a poskytnout tak trenérům a fyzioterapeutům komplexní pohled na všechny naše hráče. V praxi se totiž často stává, že někteří nadějní hráči se přehnanou aktivitou ve svém volném čase zbytečně vystaví riziku úrazů z přetížení, když kromě námi kontrolovaných a evidovaných tréninků někteří chodí na další sportovní aktivity a např. posilují bez součinnosti se zkušeným kondičním trenérem. Zpětně to našim fyzioterapeutům zároveň pomůže vyhodnotit, jak který talentovaný mladý hráč pečuje o své zdraví a jaké prostředky při tom využívá.

Od 1. dubna 2017 začneme s testovacím provozem této nadstavby (jde o novou softwarovou aplikaci při našem webu volejbalostrava.com) a s ostrým provozem počítáme od začátku příští sezóny (tj. od srpna 2017). V nejbližších týdnech proběhne zaškolení hráčů a trenérů a navedení tréninkových cyklů pro jednotlivé věkové kategorie.

Tento postup při tvorbě tréninkových plánů není v našem kraji novinkou – mají s ním dobré zkušenosti např. v lyžařském oddílu SKI Vítkovice Bílá, ale je pravdou, že naopak někteří známí volejbaloví trenéři-odborníci v jiných renomovaných volejbalových klubech jej vůbec nedokázali pochopit a využít…no

Po ukončení testovacího provozu se s vámi o zjištěné poznatky podělíme.

Malá ukázka, že podobný tréninkový deník se úspěšně využívá i jinde: wink